Olej z kiełków pszenicy
Olej z kiełków pszenicy to bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), dzięki czemu posiada właściwości kondycjonujące skórę, opóźniając efekty jej starzenia oraz poprawiając nawilżenie. Olej z kiełków pszenicy wykazuje działanie przeciwzapalne - miejscowa aplikacja oleju likwiduje obrzęki oraz rumień. Dodatkowo witamina E ma działanie antyoksydacyjne, działa fotoochronnie na skórę. Ponadto olej zapobiega wypadaniu włosów poprzez zwiększenie mikrokrążenia skóry głowy i regenerację dystroficznych komórek cebulki włosa.
Dodatkowe informacje:
SPOSÓB UŻYCIA:
masaż: 10 ml (łyżka stołowa) oleju bazowego wymieszać z 3-5 kroplami wybranego olejku.
SKŁAD (Ingredients):
Triticum Vulgare Germ Oil, Tocopheryl Acetate.
Informacja dla klienta:
Oleje do masażu: avocado, jojoba, z nasion winogron, ze słodkich migdałów służą do sporządzania mieszanin olejków eterycznych, wykorzystywanych przy wykonywaniu zabiegów kosmetycznych.
Sposób użycia: Masaż: 10 ml (łyżeczka stołowa) oleju bazowego, którą należy wymieszać z 3-5 kroplami wybranego olejku.