Olej rycynowy

Olej rycynowy działa jako bariera ochronna skóry, chroni ją przed szkodliwymi warunkami zewnętrznymi.

Olej rycynowy jest głównie bogaty w kwas rycynolowy (ok. 85%). Powszechnie stosowany w kosmetyce - przede wszystkim przy pielęgnacji włosów i paznokci. Wzmacnia włosy, poprawia ich kondycję i strukturę. Zapobiega wypadaniu, zwiększa gęstość, nadaje blask oraz ułatwia rozczesywanie. Doskonały także w walce z łupieżem suchym. 
Pomaga w odbudowie łamliwych i wypadających brwi i rzęs. Świetnie wpływa na kondycję paznokci i naskórka wokół nich. Ze względu na silne właściwości zmiękczające, polecany jest do pielęgnacji twardych, suchych pięt, łokci i kolan.

Skład: Ricinus Communis Seed Oil.
Kraj pochodzenia: Indie.

WIĘCEJ W TEJ KATEGORII:

Olej arganowy
Olej Avocado
Olej jojoba
Olej kokosowy
Olej z wiesiołka
Olej z nasion winogron
Olej żywokostowy z gojnikiem i witaminą E

Przejdź do góry strony